ΗΠΑ: Μπάιντεν και Τραμπ στην κρίσιμη «μάχη» των ενδιάμεσων εκλογών

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ θέλουν να ενεργοποιήσουν τους ψηφοφόρους την παραμονή της αποφασιστικής αναμέτρησης της Τρίτης (8/11)

Μια ημέρα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, αποφασιστικής σημασίας για την υπόλοιπη θητεία του Τζο Μπάιντεν και για το πολιτικό μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ, οι δυο αμερικανοί πρόεδροι, ο νυν και ο πρώην, θα αναμετρηθούν σήμερα σε ανταγωνιστικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, στο τελικό σπριντ της εκστρατείας.
Οι δυο πολιτικοί, πάνω από εβδομήντα ετών, ρίχνουν όλο τους το βάρος σε αυτή την εκλογική διαδικασία, που θα βάλει τα θεμέλια των προεδρικών εκλογών του 2024.

Οι Αμερικανοί καλούνται αύριο Τρίτη στα εκλογικά τμήματα για να ανανεώσουν το σύνολο των εδρών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο αυτών της Γερουσίας. Σειρά αξιωμάτων τοπικών αιρετών, οι οποίοι αποφασίζουν τις πολιτικές της πολιτείας τους για ζητήματα από τις αμβλώσεις ως το περιβάλλον, διακυβεύονται επίσης.
Έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία σε υψηλούς τόνους, στην οποία έδωσαν την έμφαση στον πληθωρισμό, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ολοένα πιο πεισμένοι για τις πιθανότητές τους να στερήσουν από τον Δημοκρατικό πρόεδρο τις πλειοψηφίες του στα δυο σώματα του Κογκρέσου.

«Αν θέλετε να βάλετε τέλος στην καταστροφή της χώρας μας και να σώσετε το αμερικανικό όνειρο τότε την Τρίτη, πρέπει να ψηφίσετε τους Ρεπουμπλικάνους για να δημιουργηθεί τεράστιο κύμα» κόκκινου χρώματος, αυτού της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ το σαββατοκύριακο.

Κρίσιμη «επιλογή»
Δυο χρόνια πριν από τις προεδρικές, αυτές οι εκλογές χαρακτηρίζονται γενικά δημοψήφισμα για τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου. Γενικά, το κόμμα του προέδρου σπάνια γλιτώνει από την ψήφο τιμωρίας σε αυτές τις αναμετρήσεις.
Ο Τζο Μπάιντεν δεν σταματά να τονίζει πως αυτές οι εκλογές δίνουν «μια επιλογή» στους Αμερικανούς: καλούνται να αποφασίσουν για το δικαίωμα στην άμβλωση και το μέλλον της δημοκρατίας στην Αμερική, επιμένει, την ώρα που ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι απειλούν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα σε περίπτωση που ηττηθούν.
Απόψε, ο Δημοκρατικός ηγέτης θα μιλήσει στο Μέριλαντ, πολιτεία που γειτονεύει με την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Μερικές …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss