Ηράκλειο: Κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε ευάλωτα άτομα

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αφορά προς το παρόν άτομα που διαμένουν στη 2η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου

Πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιεί από τον περασμένο Ιούλιο ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, με στόχο την εξυπηρέτηση μη αυτοεξυπηρετούμενων ή και μερικώς αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και την ανακούφιση των φροντιστών τους.
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αφορά προς το παρόν άτομα που διαμένουν στη 2η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου και η υλοποίησή του όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη, προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή, με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών (κοινωνικών και υγείας) της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων.

«Η έρευνα που κάναμε έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν εξυπηρετούνται και έχουν σοβαρά προβλήματα. Αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα και χρειάζονται βοήθεια, όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι φροντιστές τους, εκείνοι που έχουν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε από τον Ιούλιο η κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα και απασχολούνται εργαζόμενοι μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ με οκτάμηνη σύμβαση. Νοσηλευτές που πηγαίνουν στα σπίτια και προσφέρουν παράλληλα με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” φροντίδα στα άτομα που το έχουν ανάγκη» ανέφερε η κ. Παπαδάκη.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών πρόσθεσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ήδη αποκομίσει τις καλύτερες δυνατές κριτικές, προσφέροντας πραγματικά σημαντική βοήθεια, στους 30 ωφελούμενους που …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss