Ηράκλειο: Όλα έτοιμα για το Pride το τριήμερο 8-10 Ιουλίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή του Αυτοοργανωμένου Pride Ηρακλείου-Φεστιβάλ Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, το οποίο θα λάβει χώρα το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουλίου. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο πάρκο Μπαντουβά, στην τάφρο των ενετικών τειχών, πίσω από το Κομμένο Μπεντένι.

Το φετινό Pride περιλαμβάνει μια πλειάδα εκδηλώσεων και δρώμενων, όπως workshop για εκδοτικά εγχειρήματα, προβολή ταινίας και φυσικά πορεία ορατότητας και διεκδικήσεων, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή. Την πρώτη ημέρα του Αυτοοργανωμένου Pride Ηρακλείου, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο στέκι του αυτοοργανωμένου αθλητικού σωματείου Ηρακλείου “Τηγανίτης”.
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα, που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τα εξής:Παρασκευή 8 Ιουλίου:

Στις 2 μ.μ.: “Zine workshop: Συζήτηση, δημιουργία, και κατασκευή”, από το αυτοοργανωμένο queer αθηναϊκό εκδοτικό εγχείρημα “Μπαταρία”.
Στις 7 μ.μ.: Πολύχρωμα κοκτέιλ και κους-κους.
Στις 9 μ.μ.: Προβολή “Sexual Distancing” (2021) – 17 λεπτά – και ομιλία/συζήτηση με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ασπρολούπο με τίτλο “Queer cinema/όταν το σινεμά αμφισβητεί την ετεροκανονικότητα”.

Σάββατο 9 Ιουλίου

Στις 12 μ.: Προσυγκέντρωση για πορεία ορατότητας και διεκδικήσεων στην πλατεία Ελευθερίας. «Στο φεστιβάλ μας επιδιώκουμε την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν/πλήττουν την κουίρ κοινότητα, με έμφαση στο βίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που ζουν στην επαρχία. Φιλοδοξούμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού χώρου (safe space), όπου θα μπορέσουμε να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε βιώματα, απόψεις, γνώσεις και ιδέες, αλλά και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss