Ιράν: Η Τεχεράνη έχει αναπτύξει μη επανδρωμένο αεροπλάνο «ικανό να πλήξει το Τελ Αβίβ, τη Χάιφα»

Ιράν: Η Τεχεράνη έχει αναπτύξει μη επανδρωμένο αεροπλάνο «σχεδιασμένο για να πλήξει το Τελ Αβίβ, τη Χάιφα στο Ισραήλ», μετέδωσε το πρακτορείο Mehr

Το Ιράν ανέπτυξε ένα προηγμένο μη επανδρωμένο αεροπλάνο – καμικάζι μεγάλου βεληνεκούς, «σχεδιασμένο για να πλήξει το Τελ Αβίβ, τη Χάιφα του Ισραήλ», μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr News επικαλούμενο ανακοίνωση του ιρανικού Στρατού Ξηράς.
Ο ταξίαρχος Κιομάρς Χειντάρι δήλωσε πως το μη επανδρωμένο αεροπλάνο, στο οποίο δόθηκε η ονομασία Arash-2, είναι μια νεότερη εκδοχή του Arash-1.

Tο Ισραήλ δεν αναμένει ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, δήλωσε εν τω μεταξύ ισραηλινός αξιωματούχος την Κυριακή, αφού τα ευρωπαϊκά μέρη στις διαπραγματεύσεις εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με την Τεχεράνη.
Έχοντας υποστηρίξει τις ΗΠΑ, μετά την απόσυρση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν του 2015, την οποία θεώρησε πολύ περιορισμένη, το Ισραήλ τάσσεται κατά της επανένταξης που επιδιώκει η τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία δήλωσαν πρόσφατα οτι είχαν «σοβαρές αμφιβολίες» για τις προθέσεις του Ιράν αφού προσπάθησε να συνδέσει την αναβίωση της συμφωνίας με το κλείσιμο των ερευνών του ΟΗΕ για τα ίχνη ουρανίου σε τρεις από τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή δήλωση «μη εποικοδομητική». «Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν δεν θα υπογραφεί τουλάχιστον μετά τις ενδιάμεσες εκλογές (των ΗΠΑ)», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss