Iράν: Παραδέχθηκε ότι προμήθευσε με drones τη Ρωσία πριν τον πόλεμο

Ιράν: Η Τεχεράνη παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι προμήθευσε με drones την Ρωσία, αλλά λέει ότι αυτό έγινε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Ιράν παραδέχτηκε για πρώτη φορά σήμερα ότι έχει προμηθεύσει τη Μόσχα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά διευκρίνισε ότι αυτά παραδόθηκαν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία τα χρησιμοποιεί για να πλήττει πολιτικές υποδομές και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε ότι ένας μικρός αριθμός από drones εστάλη στη Ρωσία λίγους μήνες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Στην πιο λεπτομερή μέχρι σήμερα απάντησή του σχετικά με τα drones, το Ιράν διέψευσε ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να προμηθεύει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη Μόσχα.

«Αυτός ο θόρυβος που γίνεται από κάποιες δυτικές χώρες ότι το Ιράν έχει προμηθεύσει με πυραύλους και drones τη Ρωσία για να συμβάλλει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας…το σκέλος που αφορά τους πυραύλους είναι εντελώς λάθος», δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Το σκέλος που αφορά τα drones αληθεύει και προμηθεύσαμε τη Ρωσία με ένα μικρό αριθμό μη επανδρωμένων κατά τους μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο ίδιος.
Τις τελευταίες ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss