Ισημερινός: Πυρά και απειλητικά μηνύματα εναντίον δύο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Δυο άγνωστοι κινούμενοι με μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ χθες εναντίον της έδρας τηλεοπτικού σταθμού κι άφησαν απειλητικά μηνύματα εναντίον εφημερίδας στη Γουαγιακίλ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ισημερινού και επίκεντρο της βίας των συμμοριών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Η «επίθεση» είχε στόχο το τηλεοπτικό δίκτυο RTS, διευκρίνισε μέσω Twitter. «Άγνωστοι πυροβόλησαν τις πόρτες του μέσου ενημέρωσης και άφησαν φυλλάδια με απειλητικό περιεχόμενο εναντίον της εφημερίδας Extra», πρόσθεσε η εισαγγελία.
Τα φυλλάδια απευθύνονται στους λιανοπωλητές εφημερίδων, διατάσσουν να «απαγορευτεί» η πώληση της Έξτρα. Οι δράστες απειλούν ότι θα εκτελέσουν όποιον δεν συμμορφωθεί προς την απειλή αυτή, καθώς και τον διευθυντή της εφημερίδας.

Με ανακοίνωσή του, το μέσο ενημέρωσης διαβεβαίωσε πως θα «συνεχίσει να ενημερώνει για τα γεγονότα που συνδέονται με την κρίση στο σωφρονιστικό σύστημα και την ανασφάλεια που πλήττει τη χώρα».
Σε ενημερωτική εκπομπή του χθες το RTS επιβεβαίωσε την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. «Δεν θα τα καταφέρουν να μας κάνουν να σιωπήσουμε, είμαστε δίκτυο σοβαρών δημοσιογράφων», διαβεβαίωσε η παρουσιάστρια Λουίσα Ντελγκαντίγιο.

Η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο αντέδρασε καταδικάζοντας τις «ενέργειες βίας και εκφοβισμού» εναντίον δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης και εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» της στο RTS και στην Έξτρα.

Ο Ισημερινός είναι αντιμέτωπος με κύμα βίας άνευ προηγουμένου που συνδέεται με την εμπορία ναρκωτικών, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss