Ivan Toney: Ο αρχισκόρερ της Championship που «δίστασαν» να πάρουν οι μεγάλοι | Sportdog Team

Στην ζωή δεν έχεις δεύτερες ευκαιρίες για πρώτη εντύπωση. Στο ποδόσφαιρο όμως αυτό δεν ισχυέι, αφού μια πιο ώριμη εκδοχή του εαυτού σου, μπορεί να προκαλέσει σοκ και να βγάλει στην… σέντρα, όσους βιάστηκαν να σε ξεγράψουν. Ο Ivan Toney ήρθε στην Newcastle σχεδόν ανήλικος και για μία τριετία σε κάθε πιθανό δανειστικό περιβάλλον δεν έφτασε ποτέ σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Όταν έφυγε όμως τα πόδια του έπιασαν «φωτιά» κι έγινε ο αρχισκόρερ που όλοι περίμεναν!

Η παροιμιώδης επιτυχία της Brentford στην ανεύρεση επιθετικών συνοψίζεται στην κατακόρυφη άνοδο του πρεστίζ της ομάδας και τον πολυαναμενόμενο πια προβιβασμό της στην Premier League. Για τρεις διαδοχικές σεζόν ο σύλλογος αναδεικνύει «φονικούς» φορ, που σκοράρουν κατά ριπάς και μονοπωλούν το μεταγραφικό ενδιαφέρον. Την αρχή έκανε ο Neal Maupay (2ος σκόρερ με 25 τέρματα την σεζόν 2018/19), για να ακολουθήσει πέρυσι ο Ollie Watkins (2ος σκόρερ επίσης με 25 τέρματα και τους Benrahma και Mbeumo στην πρώτη δεκάδα!). Φέτος, λοιπόν, είναι η σειρά του Ivan Toney, που προπορεύεται ήδη στην μάχη των γκολ με 16, και εξασφαλίζει πως οι «Μέλισσες» θα έχουν για έβδομη φορά από το 2013 παίκτη με περισσότερα από 15 τέρματα στο πρωτάθλημα!

Αυτό ίσως μοιάζει συμπτωματικό, αλλά δεν είναι. Το μεταγραφικό μοντέλο της ομάδας, που τρέχει ο πολύπειρος Δανός Rasmus Ankersen, υπαγορεύει πως από την στιγμή που ένας παίκτης ξεπερνά κάποιες αρχικές προσδοκίες και μοιάζει «φευγάτος», θεωρείται σαν τέτοιος. Άμεσα ξεκινά ο μηχανισμός αντικατάστασης του, που αυτήν την φορά έχει τρεις βασικές εντολές. Πρώτον ο παίκτης να θεωρείται έτοιμος, δεύτερον να έχει μεταπωλητική αξία και τρίτον να έχει εντοπιστεί νωρίτερα από το αναμενόμενο, να θεωρείται αυτό που λένε στην Αγγλία «bargain». Η περυσινή χρονιά ήταν ιδανική για να τεθεί ξανά σε λειτουργία η παραπάνω διαδικασία, αφού η Brentford είχε τουλάχιστον τρεις τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της (Watkins, Benrahma και Mbeumo), ενώ παράλληλα η πανδημία έκανε τα μεταγραφικά ρίσκα δυσθεώρητα. Όταν οι «μεγάλοι» δίστασαν, αυτή κινήθηκε μεθοδικά κι έκλεισε το πρώτο σκόρερ της League One.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss