Και ιδιώτες προσωπικοί γιατροί με αμοιβή – Η πρόταση Πλεύρη

Μία ακόμα δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, κρατώντας και την ιδιωτική τους πελατεία, είναι έτοιμο να δώσει το υπουργείο Υγείας.  

Τα νέα κίνητρα είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι πρόκειται να γίνει αποδεκτή σειρά αιτημάτων των Ιατρικών Συλλόγων. Το μεικτό σύστημα που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας αναμένεται να προσελκύσει επιπλέον 700-800 γιατρούς κυρίως στα αστικά κέντρα, όπου δεν καλύπτεται ο πληθυσμός από τους υπάρχοντες αυτή τη στιγμή στο σύστημα, προσωπικούς γιατρούς.
Η συμμετοχή ιδιωτών γιατρών χωρίς πλήρη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, συζητήθηκε σε σύσκεψη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέθεσε τους όρους που επεξεργάζεται για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών ιατρών, στο νέο σύστημα. Όπως διευκρίνισε, βασική προϋπόθεση αποτελεί η διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης στον προσωπικό ιατρό όλων των πολιτών. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Πλεύρης, θα δημιουργηθεί ένα μεικτό σύστημα στο οποίο θα μπορεί να συμβληθεί ο ιδιώτης γιατρός με ένα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss