Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχεται η κακοκαιρία «ΕVA»

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενόψει της νέας κακοκαιρίας που έρχεται

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” δημιουργεί βαρομετρικόχαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθείνοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόντη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινέςώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνακαιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψηβροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητακεραυνών.
Πιο αναλυτικά:Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικάφαινόμενα θα επηρεάσουν:α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτικήΠελοπόννησο,γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολικήΠελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτικήκαι κεντρική Μακεδονία και,δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες τουΣαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).
Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θαεκδηλώνονται:α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδεςκαιδ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντοναστη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία καιτις Σποράδες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά καιέκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τολογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
Ο καιρός την Παρασκευή
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 πο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss