Καιρός: Έρχεται το επόμενο διήμερο με βροχές – Πέφτει η θερμοκρασία

Αναμένουμε πτώση θερμοκρασίες και τοπικές βροχές για την Τρίτη και την Τετάρτη

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου προειδοποιεί ότι το ερχόμενο διήμερο, Τρίτη και Tεταρτη, θα έχουμε λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς η δυναμική επιστροφή του νοτιά από την Πέμπτη έως και το Σάββατο θα ανεβάσει τη θερμοκρασία και πάλι στους 20 με 22 βαθμούς.
Η νέα εβδομάδα που οδηγεί και στα Χριστούγεννα θα είναι εβδομάδα βοριάδων, συνεπώς τότε θα έρθουν και οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, χωρίς όμως καιρικές ακρότητες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά στη χώρα με βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο γρήγορα ανατολικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο σταδιακά βοριάς έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς, έως 16 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι σταδιακά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασίας από 11 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά παροδικά πιο πυκνή. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.

Την Τετάρτη νέες βροχές περιμένουμε από το μεσημέρι στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, με λίγες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει νοτιάς έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.
Την Πέμπτη λίγες βροχές θα σημειώνονται στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες θα φέρουν και πάλι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Με παρόμοιο καιρό θα περάσει και η Παρασκευή.
Διαβάστε επίσης:
Μερομήνια 2022: Τι καιρό προβλέπουν για τα Χριστούγεννα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss