Κακοκαιρία – Χαλκιδική: Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες από ορμητικό χείμαρρο

«Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου, επεμβήκαμε άμεσα προκειμένου να απεγκλωβίσουμε τους τουρίστες»

Πολλά προβλήματα στην Χαλκιδική από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε από τις πλημμύρες η περιοχή Συκιά όπου ρέμα φούσκωσε από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει από το πρωί της Τετάρτης (24/8). Αποτέλεσμα, να εγκλωβιστεί ένα όχημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε τουρίστες από τη Βουλγαρία.
«Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου, επεμβήκαμε άμεσα προκειμένου να απεγκλωβίσουμε τους τουρίστες», μετέφερε σχετικά στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.

Πλημμύρισε το παραλιακό μέτωπο της Συκιάς

Στο μεταξύ, σοβαρά ζητήματα έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές του δεύτερου ποδιού στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς, Δημήτρης Μελίσσης, «ο δρόμος της παλιάς επαρχιακής οδού Συκιάς έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ έχει πλημμυρήσει η παραλία αλλά και ο κεντρικός δρόμος, όπου αυτήν την ώρα δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.
Ακόμη, κάτω από τη γέφυρα στην παραλία Συκιάς, τα νερά της βροχής έχουν σχηματίσει ένα ορμητικό ποτάμι. Επιπλέον, έχει πλημμυρίσει και στην παραλία Τουρκολιμνιώνα».
Όπως ακόμη σημειώνει ο ίδιος, σε σούπερ μάρκετ της περιοχής «αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες, με τον κόσμο μέσα, για να μην μπουν τα ορμητικά νερά».
Συμπληρώνει ακόμη ότι, «κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας προκειμένου να διευθετήσουν όσα περισσότερα ζητήματα γίνεται».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss