Κακοκαιρία: Δρόμοι «ποτάμια» και καταστροφές σε Μύκονο, Σαντορίνη, Αιτωλοακαρνανία και Κοζάνη

Καιρός: «Σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας δίχως τέλος. Ζημιές στις Κυκλάδες και πολλά προβλήματα στην ηπειρωτική Ελλάδα

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων, τον έντονων βροχοπτώσεων και της πτώσης χαλαζιού στην νησιωτική και ηπειρωτική χώρα.
Αιτωλοακαρνανία: Καταστροφές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση σε Καλύβια και Σκουτερά

Στην περιοχή των Καλυβίων προκλήθηκε έντονη χαλαζόπτωση με δυνατή βροχόπτωση, κεραυνούς και πτώσεις κλαδιών λόγω των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Δημήτρη Αναστασίου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι εκτεταμένες. «Ότι παράγει ο κάμπος έχει υποστεί ζημιά. Πορτοκάλια, καλαμπόκια, ακτινίδια, τριφύλλι, σε όλα έχουμε ζημιές από την κακοκαιρία». Εκτιμητές του ΕΛΓΑ αναμένεται να καταγράψουν τις ζημιές στις πληγείσες καλλιέργειες.
Στην περιοχή Σκουτερά Αιτωλοακαρνανίας η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και καλλιέργειες. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Σαντορίνη: Κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο στόχαστρο βρίσκονται οι Κυκλάδες, με το νησί της Σαντορίνης να εμφανίζει τα περισσότερα προβλήματα, καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος.

Το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. «Σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι. Τα φαινόμενα είναι έντονα αυτή την ώρα στο νησί» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Ιωάννης Αρτοποιός.
Στο νησί, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, γίνονται και διακοπές ρεύματος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». «Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται» δήλωσε επίσης ο Ιωάννης Αρτοποιός.

Μύκονος: Υδροστρόβιλος στο νησί – Πλημμύρισαν τα σοκάκια
Σοβαρά πλυμμυρικά φαινόμενα και στο νησί της Μυκόνου, όπου σοκάκια έγιναν ποτάμια και οι καταστηματάρχες έτρεχαν να προλάβουν τα χειρότερα. Το φαινόμενο έγινε χειρότερο όταν εμφανίστηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη.

Κοζάνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Εορδαίας
Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss