Κακοκαιρία EVA: Έφτασε στο Ρίο Αντίρριο (vid)

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα πλήττει εδω και ώρες τη χώρα μας η κακοκαιρία ΕVA που έχει φτάσει στο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου. Οι Αρχές βρίσκονται σε μέγιστο συναγερμό, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή (5/11) τα καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Ήδη από νωρίς το Σάββατο, έχει επιβληθεί απαγορευτικό απόπλου για ανοικτού τύπου πλοία από και προς την Κέρκυρα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στην Ηγουμενίτσα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σχηματίστηκε υδροστρόβιλος. Το απόγευμα του Σαββάτου η κακοκαιρία έφτασε στο Ρίο Αντίρριο.

Κακοκαιρία «EVA»: Μέτωπο καταιγίδων 900 χλμ σκεπάζει την Ελλάδα

Μέτωπο καταιγίδων μήκους 900 χιλιομέτρων πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα, ενώ θα εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες έως το βράδυ της Κυριακής 06/11. Η κακοκαιρία «EVA» έχει ήδη ξεκινήσει να «σφυροκοπά» το Ιόνιο, ενώ το βαρομετρικό κατευθύνεται προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 05/11, μέτωπο ισχυρών καταιγίδων βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου και προσεγγίζει γρήγορα τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η θέση και το μήκος του μετώπου. Με κίτρινα σύμβολα αποτυπώνονται οι ανιχνευόμενες ηλεκτρικές εκκενώσεις από το σύστημα ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 05/11 έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως τα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή 06/11 και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 06/11 θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας – συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Κατά το δεύτερο δωδεκάωρο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss