Κακοκαιρία «EVA» – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη ανησυχία για την Αττική

Κακοκαιρία «EVA»: Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, εφιστά την προσοχή στην Αττική για μεγάλο όγκο νερού και μεγάλο αριθμό κεραυνών

Η κακοκαιρία «EVA» έχει έρθει για τα καλά στη χώρα μας. Ήδη το Ιόνιο, όπως Κέρκυρα και Ζάκυνθος, η Δυτική Ελλάδα και η Πάτρα χτυπήθηκαν από ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους ενώ τα έντονα φαινόμενα θα φτάσουν στην Αττική, στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Ελλάδα και την Κυριακή η κακοκαιρία θα φτάσει στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για την εξέλιξη των φαινομένων από το βράδυ του Σαββάτου (05/11) μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (07/11).

«Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στην Καλαμάτα. Πιο ανατολικά και νότια θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου. Από τις επόμενες ώρες θα χτυπηθεί και η Αττική, προς τα ξημερώματα, όπου τα πιο έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν λίγο μετά το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα».
Ο κ. Μαρουσάκης εξέφρασε την ανησυχία του για έντονα πλυμμυρικά φαινόμενα στην πρωτεύουσα, τη Θεσσαλία και την Εύβοια. «Υπάρχει φόβος για την Αττική. Θα υπάρχει πολύ νερό και μεγάλη συχνότητα κεραυνών».

«Ισχυρές καταιγίδες, μεγάλος όγκος νερού και μεγάλος αριθμός κεραυνών θα σημειωθούν και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στην Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια», επισημαίνει.

Σχετικά με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Κυριακής ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε: «Από το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεάζεται και το Νοτιοανατολικά Αιγαίο. Η Κρήτη δε θα έχει προβλήματα».
«Βελτίωση θα δούμε μετά το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου» σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.
Δείτε LIVE μέσα από το WINDY πώς κινείται κάθε στιγμή το βαρομετρικό κυκλώνοντας την Ελλάδα:

Κακοκαιρία EVA: Μηνύματα του 112 σε πολλές περιοχές
Η κακοκαιρία EVA έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές, αφού έχουν σταλεί μηνύματα για πολλές περιοχές, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα από το 112 στην Αττική, ήχησε στις συσκευές των κατοίκων του λεκανοπεδίου λίγο μετά τις 18:55. Το μήνυμα αφορά την κακοκαιρία Eva και τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζητώντας από τους κατοίκους της Αττικής να περιορίσουν τις μετακινήσεις το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss