Κακοκαιρία «EVA»: Μήνυμα από το 112 σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία

Η κακοκαιρία Eva «χτυπά» το ανατολικό Αιγαίο. Σήμερα, σημειώθηκαν 7.500 κεραυνοί, ενώ χθες (5/11) 18.000.

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στα Δωδεκάνησα, τη Σάμο και την Ικαρία, το οποίο προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά. Η κακοκαιρία Eva συνεχίζει να «χτυπά» τη χώρα με τα φαινόμενα να είναι πιο επικίνδυνα κυρίως σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο.
Οι τρεις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί της Κυριακής προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Σήμερα, σημειώθηκαν 7.500 κεραυνοί, ενώ χθες (5/11) 18.000.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣?Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα έως τις πρωινές ώρες αύριο σε #Σάμο #Ικαρία #Δωδεκάνησα‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας & ακολουθείτε οδηγίες των Αρχώνℹ️ https://t.co/rhGuJbyuPh
— 112 Greece (@112Greece) November 6, 2022

7.500 κεραυνοί την ΚυριακήMeteo

Σε αρκετές περιοχές έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, ενώ κάποιοι δρόμοι πλημμύρισαν. Λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ακτή Μιαούλη και Μπότσαρη στον Πειραιά, στην Ακτή Μουτσοπούλου και Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλλα και στην οδό Ωκεανίδων από το ύψος της οδού Αβέρωφ στην Ελευσίνα. Πλέον έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και την κεντρική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο στο Ιόνιο έριξε πάνω από από 120 χιλιοστά νερού, ενώ η κακοκαιρία αυτή την ώρα καλύπτει τις Κυκλάδες και κατευθύνεται προς Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα. Ο κύριος όγκος καταιγίδας θα είναι στις Κυκλάδες.

PHOTO GALLERY

Photo 1/3 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss