Κακοκαιρία: Πλημμύρες και προβλήματα σε όλη τη χώρα – Έκλεισαν δρόμοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αττική τις τελευταίες ώρες με κεντρικούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια – Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Πτώσεις βράχων στα ορεινά – Ισχυρή χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στην Καρδίτσα – Κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Με το κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» την Αττική το απόγευμα της Τρίτης (23/8). Σε πολλές περιοχές η βροχόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, προκαλώντας πλημμύρες και δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με την τροχαία να είναι επί ποδός έτσι ώστε να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκύπτουν. Την ίδια στιγμή, σε ετοιμότητα είναι και η πυροσβεστική, η οποία ωστόσο ακόμα δεν έχει κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Αιτία για το πλημμυρικό φαινόμενο ήταν τα βουλωμένα φρεάτια, όπως περιέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί που ταλαιπωρήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στο σημείο. Σταδιακά, ωστόσο, η ένταση της βροχής μειώθηκε με αποτέλεσμα να αρχίσουν να υποχωρούν τα νερά.

Η οδός Πειραιώς λίγο μετά τις 19:00 δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ωστόσο, με βάση τις προγνώσεις για την κακοκαιρία απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους και τις επόμενες ώρες.

Η έντονη καταιγίδα έπληξε και τα δυτικά προάστια, με τη βροχόπτωση να είναι ισχυρή όπως βλέπετε στα βίντεο του Newsbomb.gr.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Θεσσαλονίκη
Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.
Καρδίτσα
Τα έντονα καιρικά φαινόμεν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss