«Καλάθι της νοικοκυράς»: Κλειδώνει σήμερα η λίστα προϊόντων – Κόκκινη κάρτα σε εσπρέσο και… προσούτο

Κλειδώνει σήμερα το καλάθι της νοικοκυράς το οποίο θα περιλαμβάνει 50 βασικά προϊόντα από 25 κατηγορίες ειδών.

Πρόκειται για επώνυμα αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, σε αναλογία που θα επιλέξουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις, με στόχο το κόστος τους να κυμαίνεται στο ύψος της μέσης δαπάνης των νοικοκυριών, το οποίο υπολογίζεται στα 275 ευρώ τον μήνα.
Λεπτομέρειες του συγκεκριμένου «καλαθιού» θα «κλειδώσουν» σήμερα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, υπηρεσιακών παραγόντων και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η δημιουργία του «καλαθιού της νοικοκυράς» έχει ως στόχο να στηριχθούν τα νοικοκυριά και οι ευάλωτοι από το «τσουνάμι» των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα αλλά και να μπορούν να συγκρίνουν την εξέλιξη των τιμών.
Στη λίστα των 50 προϊόντων που θα συνθέτουν το «καλάθι» θα περιλαμβάνονται κρέας, λαχανικά και φρούτα, άλευρα, γάλα, καφές, έλαια, ψωμί, τυριά, γιαούρτι, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, τοματοειδή, απορρυπαντικά (πιάτων και ρούχων και είδη καθαρισμού γενικής χρήσης), χαρτικά, αναψυκτικά, είδη προσωπικής υγιεινής, μπισκότα και σοκολατοειδή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο «καλάθι της νοικοκυράς» αν και περιλαμβάνονται οι καφέδες, δεν θα βρίσκεται ο εσπρέσο, καθώς -όπως είπε- δεν αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης. Όπως εξήγησε στη λίστα με τα προϊόντα θα συμπεριληφθούν αυτά που είναι αναγκαία για τα νοικοκυριά και όχι είδη… πολυτελείας.

Για παράδειγμα αν και τα αλλαντικά θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι», εκεί θα βρίσκεται το «ταπεινό» σαλάμι αέρος αλλά όχι το… εξεζητημένο προσούτο. Αντίστοιχα στους καφέδες, ενώ γαλλικός, στιγμής και ελληνικός βρίσκονται στη λίστα, εκτός αυτής θα μείνει ο εσπρέσο.
Το καλάθι θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις εξέλιξη των τιμών αλλά και τις επιλογές των επιχειρήσεων. Και για τα 50 προϊόντα θα είναι καθημερινά αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και από την εφαρμογή e-καταναλωτής.
Οι διευκρινίσεις του υπουργού για το καλάθι
Σε διευκρινίσεις του σχετικά με το «καλάθι της νοικοκυράς» τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός, ανέφερε: «Μέσα στα όρια του καλαθιού που θα είναι δηλωμένο στο υπουργείο Ανάπτυξης και αναρτημένο στις αλυσίδες και στον e-καταναλωτής, οι αυξήσεις θα είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και μηδενικές. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να χτίσουμε ένα υπόστεγο μέσα στη θύελλα για να προσφέρουμε την ευκαιρία στο κάθε νοικοκυριό να έχει μια ολοκληρωμένη ευκαιρία για τα βασικά προς το ζην αγαθά με πολύ χαμηλές ή και μηδενικές πληθωρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss