Kαμπούλ: Έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε Ταλιμπάν – 7 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους της διοίκησης των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία, τραυματίζοντας επτά άτομα.

«Λόγω έκρηξης σε μίνι λεωφορείο του Υπουργείου Αγροτικής Αποκατάστασης και Ανάπτυξης, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Χαλίντ Ζαντράν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, προσθέτοντας ότι η έκρηξη προκλήθηκε από νάρκη στην άκρη του δρόμου. Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιος ήταν πίσω από την έκρηξη.
Αρκετές επιθέσεις σημειώθηκαν σε αστικές περιοχές τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο μήνα, μια επίθεση ενόπλων σε όχημα στο δυτικό Αφγανιστάν σκότωσε πέντε μέλη ιατρικού προσωπικού που απασχολούνταν από τις δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος,

Οι Ταλιμπάν λένε ότι επικεντρώνονται στην ασφάλεια του κατεστραμμένου από τον πόλεμο έθνους από τότε που ανέλαβαν τα ηνία της χώρας το 2021. Αν και οι μάχες μεγάλης κλίμακας έχουν τερματιστεί μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πει ότι η ασφάλεια στη χώρα επιδεινώνεται.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss