Καναδάς – Γερμανία: Συμφωνία για το υδρογόνο – FleetNews

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας υδρογόνου μεταξύ Γερμανίας και Καναδά στο Stephenville. Φωτογραφία © Kay Nietfeld/dpa

Ο Καναδάς και η Γερμανία υπέγραψαν χθες (23 Αυγούστου 2022) συμφωνία συνεργασίας για πράσινο (ανανεώσιμο) υδρογόνο, κατά την επίσκεψη του γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz στον Καναδά.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Robert Habeck και ο καναδός υπουργός Ενέργειας Jonathan Wilkinson υπέγραψαν τη συμφωνία για την παραγωγή και τη μεταφορά πράσινου υδρογόνου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Stephenville της Νέας Γης, παρουσία του καγκελάριου της Γερμανίας Olaf Scholz και του πρωθυπουργού του Καναδά Justin Trudeau.

Για «ιστορικό βήμα προς το κοινό μας μέλλον» έκανε λόγο στην ομιλία του ο κ. Trudeau. «Ο στόχος μας είναι σαφής: Να εργαστούμε για τις πρώτες εξαγωγές καναδικού υδρογόνου στη Γερμανία μέχρι το 2025», είπε ο καναδός πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Τα οφέλη είναι επίσης ξεκάθαρα: δημιουργία θέσεων εργασίας για τη μεσαία τάξη και τοπική ανάπτυξη, παρέχοντας παράλληλα καθαρή ενέργεια που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».
Από την πλευρά του, ο γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι η συμφωνία θα αναβαθμίσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πιο «στρατηγικό επίπεδο». Ο Olaf Scholz, ο οποίος συνοδεύεται από τον αντικαγκελάριο Robert Habeck και πολυμελή αντιπροσωπεία γερμανικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, αλλά και για έναν βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό στο μέλλον».
Η Νέα Γη στον Καναδά θεωρείται τοποθεσία που ευνοεί την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss