Καναδάς: Συνελήφθη ο δεύτερος ύποπτος για το μακελειό στη Σασκάτσουαν

Ο Μάιλς Σάντερσον, ο δεύτερος ύποπτος για τις επιθέσεις κατά συρροή με μαχαίρια οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους δεκαοκτώ στο κεντρικό τμήμα του Καναδά, συνελήφθη χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε η αστυνομία, εξέλιξη που έβαλε τέλος σε τρεις ημέρες ανθρωποκυνηγητού.

«Ο Μάιλς Σάντερσον εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση κοντά στο Ρόστερν, στη Σασκάτσουαν, στις 15:30» (τοπική ώρα – 00:30 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η αστυνομία της επαρχίας.
«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους κατοίκους που της έδωσαν πληροφορίες χάρη στις οποίες μπόρεσε να συλληφθεί ο ύποπτος.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αναζητούσαν από την Κυριακή στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας τον Μάιλς Σάντερσον, 32 ετών, τον οποίο βαραίνουν υποψίες πως διέπραξε, μαζί με τον αδελφό του Ντέιμιεν, μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών στη χώρα.

Γνωστός στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη για την εμπλοκή του σε βία επεισόδια και κλοπές, ο Μάιλς Σάντερσον καταζητείτο ήδη από τον Μάιο, διότι δεν είχε τηρήσει τους όρους της απελευθέρωσής του από τη δικαιοσύνη.

Τη Δευτέρα βρέθηκε το πτώμα του αδελφού του Ντέιμιεν Σάντερσον, που φέρεται να ήταν συνεργός του. Έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και εντοπίστηκε κοντά στον τόπο των εγκλημάτων. Οι συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τον θάνατο μένουν να εξιχνιαστούν, όμως ενδέχεται να δολοφονήθηκε από τον αδελφό του, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Καθώς δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται, ζητάμε από τον πληθυσμό να λαμβάνει τις αναγκαίες προφυλάξεις», επαναλάμβανε ακατάπαυστα η αστυνομία, η οποία είχε επεκτείνει την έρευνα σε ολόκληρη την επαρχία Σασκάτσουαν, αχανή αγροτική περιοχή.

Ντέιμιεν Σάντερσον και Μάιλς ΣάντερσονAP Photo

«Εφιάλτης»

Την Τετάρτη οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των θυμάτων. Εννέα στα δέκα ήταν από την κοινότητα Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον, το δέκατο από το γειτονικό χωριό Γουέλντον.

Τα θύματα των επιθέσεωνAP Photos

Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες από 23 ως 78 ετών. Οι τραυματίες είναι ένας «έφηβος» και δεκαεπτά ενήλικοι, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία.
Προτού η αστυνομία ανακοινώσει τη σύλληψη του υπόπτου, για πρώτη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss