Καπραβέλος: «Η γρίπη ήρθε πιο νωρίς. Θα χτυπήσει μαζί με τον κορονοϊό» – Σύσταση για μάσκες

Ο Διευθυντής ΜΕΘ Β’ Νοσοκομείου Παπανικολάου τονίζει τον κίνδυνο που ενέχει η χαλάρωση των μέτρων ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο OPEN εμφανίστηκε ο Διευθυντής ΜΕΘ Β’ Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος και μίλησε για το κοκτείλ πανδημίας – γρίπης αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.
«Το κλίμα αποκλιμακώνεται αλλά άφησε πολλούς θανάτους, κρούσματα και δυσκολίες. Το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας. Έχουμε μπροστά έναν τρίτο χειμώνα», είπε αρχικά ο ιατρός.

Ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους
Πρόσθεσε δε πως παρά την καλύτερη εικόνα της πανδημίας οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να προσέχουν και να προφυλάσσονται περισσότερο, ιδιαίτερα εκείνοι με τα υποκείμενα νοσήματα. «Έχουμε αισιόδοξα μηνύματα, έναν ιό που έχει εξασθενίσει, η παραλλαγή αυτή δεν προκαλεί σοβαρή νόσο, όμως στις μεγάλες ηλικίες έχει σοβαρές συνέπειες. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε πάρα πολύ» ενώ επισήμανε ότι «Δεν μπορούμε να κρατήσουμε ένα μέτρο εμείς στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε με ακραία μέτρα στην αρχή της πανδημίας, έναν εφιάλτη.»

«Η μετατόπιση των συνεπειών έγινε στις μεγάλες ηλικίες με τα υποκείμενα νοσήματα. Οι 2000 νεκροί ήταν υπερήλικες με υποκείμενα νοσήματα. Στόχος να προφυλάξουμε τις μεγάλες ηλικίες. Να προσέξουμε εμείς αλλά και η πολιτεία να μην έχει αυτή τη χαλαρότητα. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία είναι και η γρίπη μαζί. Θέλει πολύ προσοχή.», είπε χαρακτηριστικά

«Κοκτέιλ» κορονοϊ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss