Καραγιάννης: Με τη Γραμμή 4 του Μετρό θα βελτιωθεί σημαντικά το κυκλοφοριακό

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών,αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης σημείωσε ότι η γραμμή 4 του μετρό θα είναι μία «παριζιάνικη γραμμή».

Στη σημασία της ανάπτυξης της Γραμμής 4 του Μετρό και του σταθμού στηνπλατεία Εξαρχείων αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών,αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, τονίζοντας ότι «με τη Γραμμή 4 του Μετρό και τις επεκτάσεις σε Πειραιά και Ίλιον θα βελτιωθεί σημαντικά το κυκλοφοριακό και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών».
Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι:

-Με την ολοκλήρωση του έργου η επιφάνεια του σταθμού θα καλύπτει λιγότεροαπό το 10% της πλατείας Εξαρχείων– 340.000 επιβάτες θα μετακινούνταικαθημερινά με τη Γραμμή 4.
-Μικρότεροι σταθμοί και υπόγεια εκσκαφή στη Γραμμή 4 για τη λιγότερη δυνατήόχληση.

-Επιπλέον 2.000 δέντρα θα φυτευτούν από όπου περάσει η νέα Γραμμή Μετρό,σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

-Για πρώτη φορά διαγωνισμοί για αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις σε όλες τιςπλατείες.
Απαντώντας στην «παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί για την κατασκευή τουσταθμού στα Εξάρχεια» ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι «η πλατεία Εξαρχείων έχει έκταση 2.984 τ.μ. και ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί, αφού κατασκευαστεί οσταθμός, είναι 243 τ.μ.».
Ο Υφυπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά το ΥπουργείοΥποδομών και Μεταφορών συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss