Κάσος: Ταλαιπωρία για μια ακτινογραφία – Το διαχρονικό πρόβλημα στελέχωσης ιατρών στα ακριτικά νησιά

Κάσος: Ταλαιπωρία δίχως τέλος και με πολύ κόστος για μια… ακτινογραφία. Ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανήσιων σωματείων, Γιάννης Φραγκούλης μιλάει στο Newsbomb.gr για τις παθογένειες χρόνων και τις αδιέξοδες προσπάθειες επίλυσης τους.

Κάσος, ένα ακόμα νησί το οποίο χαρακτηρίζεται από έλλειψη ιατρικού προσωπικού και εκατοντάδες νησιώτες κρέμονται στη τύχη τους… μη και συμβεί κάτι με την υγεία τους.
Το πρόβλημα αυτό από το οποίο πάσχει τόσο η Κάσος όσο και πολλά ακόμα μικρά νησιά ήρθε να υπενθυμίσει ένα νέο περιστατικό, με μία γυναίκα η οποία έσπασε τα χέρια της σε ατύχημα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Κάρπαθο για να κάνει ακτινογραφίες, αφού το ακριτικό νησί αν και έχει ακτινογραφικό μηχάνημα, δεν έχει άνθρωπο να το λειτουργήσει.

Ταξίδι για μια ακτινογραφία
Η Ηρωδία Βιντιάδη, είναι η ασθενής που ανέδειξε το πρόβλημα έλλειψης τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων στο νησί της Κάσου. Πριν λίγες ημέρες έσπασε τα χέρια της. Αν και υπήρχε μηχάνημα ακτινογραφίας δεν υπήρχε άνθρωπος να το χειριστεί. Έτσι σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, αναγκάστηκε να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Κάρπαθο το απόγευμα, ώρες μετά τον τραυματισμό της και να επιστρέψει την επόμενη ημέρα με σκάφος στο νησί. Εν συνεχεία χρειάστηκε να ταξιδέψει στον Πειραιά άλλες 24 ώρες εν πλω, όπου εκεί θα την περίμενε η αδερφή της για να πάνε στο νοσοκομείο.

Όπως η ίδια είπε στην Κάσο της δόθηκαν μεν οι πρώτες βοήθειες ωστόσο δεν ήταν επαρκή λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος. «Έμεινα μέσα στο νοσοκομείο γιατί είχα αφόρητους πόνους, έπρεπε να πάρω παυσίπονα» ανέφερε. Λόγω της κατάστασης της υγείας της, η 70χρονη γυναίκα χρειαζόταν και συνοδό.

Το κόστος… μιας ακτινογραφίας
Για να καταφέρει η κ. Βιντιάδη να βγάλει την ακτινογραφία στο νοσοκομείο της Καρπάθου χρειάστηκε να πληρώσει:

Αεροδρόμιο Κάσου – αεροδρόμιο Καρπάθου, 100 ευρώ
Αεροδρόμιο Καρπάθου – νοσοκομείο – ξενοδοχείο με ταξί, 50 ευρώ
Διανυκτέρευση, 80 ευρώ
Διατροφή για 2 ημέρες, 80 ευρώ
Λιμάνι Καρπάθου – λιμάνι Κάσου, 20 ευρώ

«Μια πολύ οδυνηρή ιστορία δεν θέλω ούτε να την θυμάμαι. 100 ευρώ ήταν τα εισιτήρια αεροπορικώς και το δικό μου και της συνοδού μέχρι την Κάρπαθο για Κάσο», τόνισε.

Πρόεδρος ομοσπονδίας Δωδεκανήσιων σωματείων στο Newsbomb.gr: «Παθογένειες χρόνων που πρέπει να λυθούν»
Για την έλλειψη ιατρικού και τεχνο-ιατρικού προσωπικού μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανήσιων Σωματείων από την Κάσο, Φραγκούλης Γιάννης και τόνισε το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο η Κάσος όσο και πολλά μικρά και ακριτικά νησιά.
«Στα μικρά νησιά δυστυχώς ενώ υπάρχουν ακτινολογικά μηχανήματα και μάλιστα μεγάλου κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss