Κατάθεση στεφάνων στο ΑΠΘ για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου τιμούν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της πόλης, που από το νωρίς το πρωί σπεύδουν στο μνημείο στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να καταθέσουν στεφάνια και να αφήσουν λουλούδια.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία στο κέντρο της πόλης.
Στις 9 το πρωί κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δηλώνοντας ότι «ερχόμαστε να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν σε εποχές δύσκολες για όλα αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα» και «κάθε μέρα είναι μέρα προσπάθειας για τη δικαίωση αυτών των αγώνων, όλοι φροντίζουμε ενωμένοι για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη Ελλάδα, για δίκαιο σε κάθε μας προσπάθεια».

Ακολούθησαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). «Το Πολυτεχνείο νοηματοδοτεί τους αγώνες για τη δημοκρατία, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, σημειώνοντας ότι «το εργατικό κίνημα αγωνίζεται για να εξαλείψει την κοινωνική ανισότητα που έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα».
«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα είναι πάντα με τους αγώνες του δίπλα στους μη προνομιούχους, απέναντι σε όσους σήμερα προσπαθούν να αλλοιώσουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου προσπαθώντας να υποβαθμίσουν την αξία του», δήλωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, μετά την κατάθεση στεφανιού από αντιπροσωπεία του κόμματος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου -αντιπροσωπεία του κόμματος κατέθεσε χθες στεφάνι- κατά την προσέλευση της στον χώρο, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», δήλωσε ότι «το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα, το σύνθημα της εξέγερσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα, που το πλήγμα στη δημοκρατία είναι μεγάλο από το καθεστώς Μητσοτάκη και η νέα γενιά και οι αγώνες της δείχνουν τον δρόμο».

Με πυρσούς που κρατούσαν στην ταράτσα της Πολυτεχνικής Σχολής και φωνάζοντας συνθήματα μέλη της ΚΝΕ υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και συνδικάτων, που ή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss