Κέα: Η υπέροχη παραλία του Οτζιά με τα κρυστάλλινα νερά της

Ένας καταγάλανος παράδεισος βρίσκεται στα βόρεια της Κέας και ακούει στο όνομα «Οτζιάς».

Στα βόρεια του νησιού της Κέας δεσπόζει μια παραλία με καταγάλανα νερά η οποία ακούει στο όνομα «Οτζιάς». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, όπου ο συνδυασμός των ρηχών νερών της, της φυσικής σκίασης καθώς και του πανέμορφου χρώματος της άμμου και της θάλασσας, την τοποθετούν στις πρώτες θέσεις του νησιού, με βάση πάντα τις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Ο Οτζιάς έχει δυο γραφικές εκκλησιές στις άκρες της παραλίας, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Σώστης με το μεγάλο πανηγύρι του στις 7 του Σεπτέμβρη, αποτελούν τους «φύλακες» του όρμου και χαρίζουν όμορφες γαλανόλευκες εικόνες, για όσους θελήσουν να βρεθούν στο προαύλιό τους. Κατά την αρχαιότητα, ο Οτζιάς, υπήρξε λιμάνι φόρτωσης μίλτου, ενός πολύτιμου μεταλλεύματος που υπήρχε σε αφθονία στην περιοχή και χρησιμοποιούνταν, κυρίως σε εργαστήρια της Αθήνας, για τη δημιουργία των ερυθρόμορφων αγγείων.

Ωστόσο, στον μυχό του όρμου, ακριβώς κάτω από την εκκλησία του Αγίου Σώζοντος, διατηρούνται κατάλοιπα λιμενικού έργου, πιθανότατα των Κλασικών Χρόνων, έργο που αποτυπώθηκε το 1987 σε έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έπειτα από αίτημα για την εκτέλεση σύγχρονου λιμενικού έργου στο ίδιο σημείο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss