Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων: Μπροστά από το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες

Έτοιμο προς «απογείωση» είναι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, καθώς, όπως επιβεβαιώθηκε από την πρώτη επίσημη επιθεώρηση που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, τα έργα προχωρούν ταχύτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Στην επιθεώρηση αυτή, που ολοκληρώθηκε από εκπροσώπους των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ με τη συνοδεία σύσσωμης της ομάδας της Elbit Systems, της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής αμυντικών εξοπλισμών, που είναι ανάδοχος του σπουδαίου αυτού έργου, επιβεβαιώθηκε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πρώτο εκπαιδευτικό κτήριο του Κέντρου θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Ήδη, όμως, σε λειτουργία βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των αεροσκαφών Τ-6, όπως και το Κέντρο Ανεφοδιασμού (Logistics Center) στην αεροπορική βάση και της υποστήριξης για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6. Με τα αεροσκάφη Τ-6 που είναι πλέον διαθέσιμα, πραγματοποιούνται ήδη καθημερινά οι εκπαιδευτικές πτήσεις στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.
Παράλληλα, καταγράφηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί σχετικά με την παραγωγή του νέου αεροσκάφους M-346, των διασυνδεδεμένων προσομοιωτών πτήσης και των Επίγειων Εκπαιδευτικών Σταθμών στη βάση.

Από αριστερά προς δεξιά: o Ταξίαρχος ε.α. Γιαΐρ Κουλάς, Eπικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT), o Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς, Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Οι εργασίες στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2021 και ήδη βρίσκονταν μπροστά από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, η Elbit Systems ανέλαβε, μέσα από μία σύμβαση ύψους περίπου 1,375 δισ. ευρώ τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss