Κέρκυρα – Πέλεκας: Ένα χωριό σαν παραμύθι

Στον Πέλεκα τίποτα δεν θυμίζει τα πολυσύχναστα και πολυκοσμικά καντούνια της πόλης.

Θυμίζει ζωγραφιά ενός πίνακα που ο καλλιτέχνης του το εμπνεύστηκε μέσα από ιστορίες και μύθους. Ιστορίες ανθρώπων που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε ένα γραφικό χωριό που φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά του, τα μικρά του σοκάκια, τα χρωματιστά σπιτάκια του και τους καλούς ανθρώπους.
Ο Πέλεκας βρίσκεται «καρφιτσωμένος» σε έναν κατάφυτο λόφο από ελιές, σε υψόμετρο περίπου 220 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Από την ανατολική του πλευρά μπορείς να αγναντέψεις όλη την πόλη της Κέρκυρας και η θέα να φτάσει και να «αγκαλιάσει» όλο το Ιόνιο πέλαγος. Από τη δυτική του πλευρά ξεπροβάλλει και σου «χαμογελά» η Αδριατική θάλασσα.

«Μεγαλείο ψυχής» θα το χαρακτηρίσουν οι ξένοι, που πολύ γρήγορα θα αισθανθούν οικεία, καθώς στον Πέλεκα είναι όλοι καλοδεχούμενοι. Οι πλατειούλες του χωριού συνδυάζουν παραδοσιακά καφενεδάκια και ταβερνούλες με όλες τις πατροπαράδοτες κερκυραϊκές γεύσεις, αλλά και τις πιατέλες ντόπιων κρεατικών.
Στον Πέλεκα τίποτα δεν θυμίζει τα πολυσύχναστα και πολυκοσμικά καντούνια της πόλης. Εδώ ο χρόνος σταματά και σε μαγεύει. Έτσι μαγεύτηκε και ο κ. Γιάννης Μπασιούκας, ορμώμενος από την Αμφιλοχία, που πριν από περίπου 30 χρόνια ήρθε στον Πέλεκα και ζει μέχρι και σήμερα μόνιμα.

«Ήμουν δύτης στην Αθήνα και έβγαζα σφουγγάρια» θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ήρθα στο νησί να δω τον αδερφό μου που είχε ήδη μετοικήσει στο νησί και έμεινα», θα καταλήξει.

PHOTO GALLERY

Photo 1/3

Ο Πέλεκας είναι ένα ορεινό χωριό βρίσκεται στο άκρο του νησιού και απέχει απο την πόλη περίπου 13 χιλιόμετρα. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Photo 2/3

Ο Πέλεκας είναι ένα τυπικό Ελληνικό χωριό με τις εκκλησίες, τους μικρούς δρόμους και ένα περιβάλλον ακόμη μακριά απο τον μαζικό τουρισμό. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Photo 3/3

Αυτό το χωριό εκδηλώνεται στην πλαγιά ενός λόφου σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss