Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Τα συμβολικά πρωτοσέλιδα του περιοδικού ΤΙΜΕ με την 96χρονη Μονάρχη

Το περιοδικό Time τίμησε τη Βασίλισσα 

Σύσσωμος ο διεθνής Τύπος, όπως είναι φυσικό, προβάλλει σχεδόν αποκλειστικά στα πρωτοσέλιδά του την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.
Το περιοδικό Time τιμώντας την μονάρχη της Βρετανίας πόσταρε στο Twitter τα πρωτοσέλιδα στα οποία φιλοξενούσε την Ελισάβετ.

Οι κοντινότεροι συγγενείς της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ –με πρόσωπα χλωμά και σοβαρά– ακολούθησαν το φέρετρό της προς το Αβαείο του Ουέστμινστερ όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία της, με μια προσεκτικά χορογραφημένη πομπή.

Ο γιος της Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, και τα τρία μικρότερα αδέλφια του – Άννα, Άντριου και Έντουαρτ—στέκονταν πρώτοι στη σειρά πίσω από τον κιλλίβαντα πάνω στον οποίο είχε τοποθετηθεί το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας, τον οποίο έσυρε άγημα 142 ναυτών, για να μεταφερθεί από το Ουέστμινστερ Χολ στο Αβαείο.

Πίσω τους βρίσκονταν τα παιδιά του Καρόλου, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ έφτασαν με το ίδιο αυτοκίνητο στο Ουέστμινστερ Χολ, όπου έγιναν δεκτοί με επευφημίες και χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε σπεύσει για να παρακολουθήσει την τελετή.
Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το φέρετρο της βασίλισσας, το οποίο κρατούσε οκταμελές άγημα, όλοι σιώπησαν και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολούθησαν το φέρετρο υπό τον ήχο γκάιντας και πένθιμης καμπάνας.
Ο Κάρολος, η Άννα, ο Έντουαρντ και ο Ουίλιαμ, με στρατιωτικές στολές, χαιρέτισαν στρατιωτικά την ώρα που το φέρετρο σηκώθηκε από τον κιλλίβαντα μπροστά από το Αβαείο.

Ο Άντριου και ο Χάρι, ως μη εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φορούσαν κοστούμι και δεν χαιρέτισαν στρατιωτικά, παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχουν υπηρετήσει σε ζώνες πολέμου στο παρελθόν, στα νησιά Φόκλαντ και τον Αφγανιστάν αντίστοιχα.
Ο Κάρολος φαινόταν συντετριμμένος και εξαντλημένος την ώρα που το φέρετρο μεταφερόταν μέσα στο Αβαείο για να ξεκινήσει η νεκρώσιμη ακολουθία.
Στο εσωτερικό περίμενε η Καμίλα, η βασιλική σύζυγος, καθώς και η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ, μαζί με δύο από τα παιδιά τους, τον Τζορτζ, 9 ετών, και τη Σάρλοτ, 7 ετών, όπως και η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν.
Τα μέλη της βασιλικής οικογένεια ακολούθησαν το φέρετρο ως το βάθρο όπου τοποθετήθηκε.
Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είχαν τα παιδιά τους ανάμεσά τους καθώς περπατούσαν και τα κρατούσαν από τον ώμο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss