Κικίλιας: Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος – Βάσεις για βιώσιμο τουριστικό μοντέλο όλο το χρόνο

Για τον φετινό τουρισμό, τους στόχους που επιτεύχθηκαν αλλά και για την τουριστική περίοδο η οποία επεκτείνεται έως και τον Οκτώβριο μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

«Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο έκανε μια έρευνα με πάνω από 800 επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Πλέον σε λίγες επιχειρήσεις – πάνω από το 80% των προϊόντων που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία μας είναι ελληνικά», έκανε γνωστό ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι τόνωση της ελληνικής οικονομίας όταν δίνει τέτοιες ωραίες εικόνες από αμπελώνες και θεματικό τουρισμό. Οινοτουρισμό έχουμε πλέον σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αυτό είναι και ένα παραπάνω κίνητρο για να έρθουν και τουρίστες. Να μην μείνουμε στο καλοκαίρι, που πήγαμε εξαιρετικά» πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Εδώ στο Παρίσι πραγματοποιείται μια από τις κορυφαίες εκθέσεις στην Ευρώπη. Ήρθαμε πέρυσι με στρατηγικό στόχο να συνάψουμε μια ισχυρή συμφωνία με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, τις γαλλικές και τους tour operators και να φέρουμε παραπάνω Γάλλους στη χώρα, άρα παραπάνω εισόδημα» τόνισε.
«Λέω λοιπόν φέτος ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2022 έχουν έρθει εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα. Έχει ξεπεραστεί το ρεκόρ του 2009 – είναι 1,4 εκατ. τουρίστες από την Γαλλία και επίσης ο Ιούλιος -για τον οποίο έχουμε τα στοιχεία τα οποία μόλις χτες βγήκαν- είναι 3,7 δισ. ευρώ σε έσοδα στο σύνολό του για τον ελληνικό τουρισμό. Πάλι παραπάνω από το 2019. Αυτή είναι η πραγματική συνεισφορά του ελληνικού τουρισμού στη μέση ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss