Κίνα: Φόβοι για επισιτιστική κρίση στον ασιατικό «γίγαντα» λόγω του καύσωνα

Κίνα: Εν μέσω του πρωτόγνωρου καύσωνα και της ξηρασίας, οι αρχές ανησυχούν για τις σοδειές και την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας. Οι καιρικές συνθήκες αποτελούν πρόκληση για τη γεωργία

Μια «σοβαρή απειλή»: οι ακραίες θερμοκρασίες στην Κίνα, εξαιτίας των οποίων έχουν στερέψει πολλές πηγές νερού, θέτουν πλέον σε κίνδυνο τις σοδειές, προειδοποίησαν οι αρχές οι οποίες ανησυχούν για την επισιτιστική ασφάλεια του ασιατικού γίγαντα.
Η Κίνα δεν έχει γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον από το 1961 όταν ξεκίνησαν να διατηρούνται μετεωρολογικά αρχεία, ένα τόσο ζεστό καλοκαίρι, έναν ιστορικό καύσωνα τόσο σε διάρκεια όσο και εύρος.

Ο ποταμός Γιανγκτσέ, η βασική πηγή πόσιμου νερού της χώρας, έχει ξεραθεί σε πολλές περιοχές, ενώ εδώ και δύο μήνες οι μετεωρολογική υπηρεσία εκδίδει προειδοποιήσεις για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές κινεζικές πόλεις, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν δελτίο στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι καιρικές συνθήκες αυτές αποτελούν πρόκληση για τη γεωργία, σε μια χώρα όπου ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες υπάρχει έλλειψη καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Για τον λόγο αυτό τέσσερα υπουργεία ζήτησαν χθες Τρίτη να ληφθούν μέτρα για να προστατευθούν οι καλλιέργειες και προκειμένου να χρησιμοποιείται κάθε σταγόνα νερού «με οικονομία».

«Η γρήγορη εξάπλωση της ξηρασίας, που επιδεινώθηκε από …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss