Κίνα: Η πόλη Τσενγκτού των 21 εκατομμυρίων κατοίκων προχώρησε σε επέκταση του λοκντάουν

Η κινεζική πόλη Τσενγκντού προχώρησε σήμερα σε επέκταση του lockdown στους περισσότερους από τους πάνω από 21 εκατομμύρια κατοίκους της, ελπίζοντας να περιορίσει τη μετάδοση των μολύνσεων της Covid-19.

Η πόλη, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, η οποία αντιμετώπισε πρόσφατα κύματα καύσωνα, διακοπές της ηλεκτροδότησης και ένα σεισμό, τέθηκε σε λοκντάουν την 1η Σεπτεμβρίου μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων της Covid.
Έκτοτε η Τσενγκντού ανακοίνωνε λιγότερες από 200 νέες μολύνσεις την ημέρα, αριθμούς μικρούς σε σύγκριση με τα ξεσπάσματα του ιού σε άλλα μέρη του κόσμου. Στις 7 Σεπτεμβρίου βέθηκαν εκεί 116 νέα κρούσματα, έναντι 121 την προηγουμένη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το λοκντάουν αναμενόταν να αρθεί χθες, Τετάρτη, όμως αξιωματούχοι δήλωσαν χθες το βράδυ πως ο ιός εξακολουθεί να δημιουργεί κίνδυνο σε ορισμένες περιοχές. Από τους 21,2 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, 16 εκατομμύρια βρίσκονται σε καθεστώς λοκντάουν.
Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε λοκντάουν θα υποβάλλονται καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ και όσοι διαπιστώνονται θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα. Οι κάτοικοι περιοχών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Η Τσενγκτού έχει στόχο να μηδενίσει τις νέες μολύνσεις στην κοινότητα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, αναφέρεται σε δήλωση της διοίκησης πρόληψης και ελέγχου της Covid στην πόλη. Λίγες περιφέρειες βγήκαν από το κα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss