Κινητοποίηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Η Αλεξία Τασούλη γράφει στο Newsbomb.gr και το «Διπλωματικό Διαβατήριο» για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Θετική η Ελλάδα για Διεθνή Διάσκεψη για το θέμα.

Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι για τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.
Το θέμα φαίνεται να έρχεται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή την κινητοποίηση της Πολωνίας και την επίσκεψη του Πολωνού υφυπουργού Εξωτερικών και επιτετραμμένου για θέματα πολεμικών επανορθώσεων στο Βερολίνο. Ο Αρκάντιους Μουλάρτσικ, όπως είναι το όνομά του, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής Διεθνούς Διάσκεψης με όλες τις άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«To ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων είναι για την Πολωνία θεμελιώδες» δήλωσε ενώπιον της Γερμανίδας υφυπουργού εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα, Άννα Λούρμαν. «Η Γερμανία πλέον έχει μόνο μια επιλογή: είτε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Πολωνία είτε η Βαρσοβία να θέσει το θέμα σε όλα τα διεθνή fora: στον ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την ΕΕ».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της τοποθέτησης του πρωθυπουργού προς τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς όταν είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου. «Για μας είναι ανοιχτό το θέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss