Κιβωτός του Κόσμου: Δηλώσεις έως και 1 εκατ. ευρώ το χρόνο

Νέα στοιχεία για τις πλεονασματικές δηλώσεις της Κιβωτού του Κόσμου έρχονται στο φως ενώ την ίδια ώρα οι μαρτυρίες των παιδιών για τις τιμωρίες τους συνεχίζονται

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών τόσο από πρώην φιλοξενούμενους όσο και από πρώην εργαζομένους των δομών. Στο στόχαστρο, εκτός των άλλων, έχουν μπει και τα οικονομικά στοιχεία της Οργάνωσης, με τις Αρχές να ελέγχουν εξονυχιστικά τους οικονομικούς απολογισμούς.
Σύμφωνα με το MEGA, η Οργάνωση, κάθε χρόνο – και όπως δείχνουν τα στοιχεία που οι υπεύθυνοί της έχουν καταθέσει, είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα. Εμφάνιζαν στην ιστοσελίδα, σύμφωνα με το MEGA, στέρηση εσοδών για νέες δωρεές.

Απειλές και τιμωρίες στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»
Αίσθηση είχε προκαλέσει το 2019, σε γιορτή της Οργάνωσης στην Αττική, η αντιμετώπιση απέναντι σε ένα 6χρονο κορίτσι.
Σύμφωνα με το MEGA, γονείς από σχολεία της βορειοανατολικής Αττικής είχαν συγκεντρώσει ρουχισμό και τρόφιμα για τη δομή. Στη γιορτή που ακολούθησε, ένα κοριτσάκι 6 ετών, την ώρα που απήγγελε ένα ποίημα, σταμάτησε, με τους παιδαγωγούς να την κατεβάζουν από την σκηνή τραβώντας την από το αυτί.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι γονείς ήταν παρόντες στο περιστατικό, με τους ίδιους να καταγγέλλουν ότι οι υπεύθυνοι απείλησαν το κοριτσάκι ότι θα του βάλουν πιπέρι στο στόμα και ότι θα το πάνε σε κλουβί.

Σε ερωτήσεις τους προς τους υπευθύνους της δομής, η απάντηση ήταν ότι η 6χρονη είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και έχει διαφορετική αντιμετώπιση, ενώ παραδέχτηκαν την ύπαρξη χώρων απομόνωσης.
Εγγραφο «καίει» τον πατέρα Αντώνιο για τα περιστατικά βίας
Έγγραφο ντοκουμέντο από τις 12 Αυγούστου 2022 έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss