Κιβωτός του Κόσμου: Ο ιερέας-υποστηρικτής του πατέρα Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου απαντάει στους ισχυρισμούς που τον θέλουν να έχει τραβήξει το βίντεο που δείχνει παιδίατρο να εξετάζει το παιδί του πατέρα Αντώνιου μέσα σε αυτοκίνητο

Ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου είναι ο άνθρωπος που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.
Η φιλία του ιερέα με τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» μετράει πάνω από 25 χρόνια όταν και οι δύο επισκέπτονταν το Καμερούν σε φιλανθρωπικές αποστολές. Μαζί από την δημιουργία της «Κιβωτού», μέχρι τις μέρες που η οργάνωση έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα και άρχισε να προσελκύει δωρεές εκατομμυρίων.

To εκκλησάκι στην ταράτσα του σπιτιού του, κλέβει την παράσταση και μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι εκφράσεις, ο τόνος και το ηχόχρωμα της φωνής του, τον έχουν χαρακτηρίσει, τόσο πριν και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πρώτη διετία του κορονοϊού.
Ο ιερέας φέρεται να είναι εκείνος που κατέγραψε τις εικόνες με την εξέταση ενός μικρού παιδιού σε αυτοκίνητο έξω από τη δομή του Κολωνού, εκείνος που φώναζε για μια κατάφωρη αδικία που όπως πιστεύει συντελείται με τη διερεύνηση, τις αλλαγές και τα μπλόκα στον 50χρονο ιδρυτή της «Κιβωτού».

Το σπίτι που ζει ο ιερέας με την οικογένεια του, στην περιοχή της Πεύκης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο καθώς το εκκλησάκι στην ταράτσα της πολυκατοικίας τραβάει τα βλέμματα και προκαλεί συζητήσεις.

Ο πατέρας Ευάγγελος περίπου πριν από 15 χρόνια μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να μεγαλώσουν δύο ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για αναδοχές η υιοθεσίες.
Ο ιερέας, που είχε σπουδάσει και γιατρός, είχε φροντίσει ο ίδιος να κάνει τις συστάσεις για τον εαυτό του. Να στείλει τα δικά του μηνύματα σε μητροπολίτες για την στάση που κρατούσαν αναφορικά με τους εμβολιασμούς, να απευθυνθεί στους πολιτικούς και να απαντήσει με τον δικό του τρόπο, σε όσους τον χαρακτήριζαν γραφικό.
Η σύζυγός του, είναι επίσης γιατρός και συγκεκριμένα παθολόγος – παιδίατρος, κάτι που έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι πιθανότατα ήταν εκείνη που εξέτασε το ανήλικο παιδί του πατέρα Αντωνίου στο αυτοκίνητο, τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Εκείνη πάντως δεν το επιβεβαίωσε.

Τι λέει ο ιερέας για το βίντεο
Ο πατέρας Ευάγγελος απάντησε στο Live News στους ισχυρισμούς που τον θέλουν να έχει τραβήξει το βίντεο που δείχνει παιδίατρο να εξετάζει το παιδί του πατέρα Αντώνιου μέσα σε αυτοκίνητο λέγοντας: «Είδα κι εγώ το βίντεο με την εξέταση στο αυτοκίνητο, όμως δεν ήμουν εκεί. Ούτε η πρεσβυτέρα μου ήταν εκεί. Αν θέλουν όμως ας δουν από τις κάμερες της «Κιβωτού» την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου να κλαίει έξω από την πόρτα της δομής και το παιδί που το είχαν αφήσει έξω. Η πρεσβυτέρα είχε κάποια απαγόρευση εισόδου στην δομή; Γιατί άλλαξαν τις κλειδαριές;».
Προσθέτει δε: «Με κατηγορούν ότι είμαι αντιεμβολιαστής επειδή εξέφραζα ανησυχία και επιφυλάξεις. Εγώ έχω κάνει χιλιάδες εμβολιασμούς, έχω γυρίσει με το αμάξι του Κ.Υ. κι έχω εμβολιάσει πολλούς ανθρώπους. Την πίστη μας, ποιος μπορεί να μας την πάρει; Εγώ λειτουργώ για την πίστη μου και για τους ανθρώπους και προσφέρω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μαζί με την πρεσβυτέρα μου, όπως και ο πατέρας Αντώνιος. Αυτή την προσφορά κανείς δεν μπορεί να μας την απαγορεύσει, ούτε να μας την πάρει».
Διαβάστε επίσης:
Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες για παιδική εργασία
Κιβωτός του Κόσμου: Η θυρίδα της Χίου θα «μιλήσει»
Κιβωτός του Κόσμου:«Ο π. Αντώνιος δεν είναι άγιος αλλά επιχειρηματίας»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss