Koρονοϊός : Γιατί οι άνθρωποι παραλείπουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους;

Ένα ποσοστό 8% περίπου των Αμερικανών που έλαβαν την πρώτη δόση των εμβολίων BioNTech-Pfizer ή Moderna δεν επέστρεψαν ποτέ για να κάνουν τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Πόσο αποτελεσματική όμως είναι μια εφ’ άπαξ δόση; Ειδικοί απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα, την ώρα που «τρέχει» το πρόγραμμα ανοσοποίησης στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Γιατί εκατομμύρια Αμερικανοί «έχασαν» τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους κατά της COVID-19;

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση στους New York Times, οι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες αποφεύγουν τη δεύτερη δόσης ποικίλλουν, από το φόβο για πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού και την πεποίθηση ότι μία δόση είναι επαρκής προστασία έναντι του κορονοϊού, μέχρι τα υλικοτεχνικά εμπόδια που ξεφεύγουν από τον έλεγχο των πολιτών, όπως είναι τα ακυρωμένα ραντεβού και τα φαρμακεία που δεν διαθέτουν δόσεις της σωστής μάρκας εμβολίου.

Η είδηση οτι εκατομμύρια Αμερικανοί δεν επιστρέφουν για τη δεύτερη δόση τους κάνει το γύρο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, το 92% των Αμερικανών ωστόσο συμμορφώνεται με το πρόγραμμα δοσολογίας που ορίζουν οι αρχές.

Η δρ Άντζελα Ράσμουσεν ιολόγος στον Οργανισμό Εμβολίων και Λοιμωδών Νόσων (VIDO) λέει ότι τα στοιχεία είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Ενώ το 8% εξακολουθεί να είναι εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό εξακολουθεί να σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων επιστρέφει για τη δεύτερη δόση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss