«Κοιμήσου γυμνός, ακόμη κι αν έχει κρύο» – Πώς βοηθάει τον οργανισμό και τη σχέση σου

Οι ειδικοί μας καλούν να υιοθετήσουμε μια νέα συνήθεια, η οποία ίσως δεν αρέσει σε όσους κρυώνουν εύκολα τα βράδια. Αφήστε τις πιτζάμες σας στην κρεμάστρα και κοιμηθείτε γυμνοί, καθώς, όπως υποστηρίζει η φυσιοθεραπεύτρια Sammy Margo, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να κοιμηθείτε.

Free photo artistic nude woman posing

«Η θερμοκρασία του σώματός σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ώρα του ύπνου σας. Σχετίζεται με τον κιρκάδιο ρυθμό σας, δηλαδή το βιολογικό ρολόι που ρυθμίζει την ώρα που ξυπνάτε και κοιμάστε. Ο βαθύς ύπνος σχετίζεται με κρύο σώμα, οπότε το να κοιμάστε γυμνοί θα επιτρέψει στο σώμα σας να πάρει το σήμα για την ώρα του ύπνου», υποστηρίζει η ίδια, σύμφωνα με το nypost.com.

Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα οφέλη με το να κοιμάστε γυμνοί στο κρύο. Η Margo υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο, θα αναθερμάνετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας στο κρεβάτι. Η επαφή σώμα με σώμα αυξάνει την παραγωγή ωκυτοκίνης, της ορμόνης που συνδέεται με την αγάπη και το δέσιμο.

Free photo sexual selfcare of young woman

Επιπροσθέτως, το να κοιμάστε γυμνοί θα σας κάνει να κοιμάστε καλύτερα και έτσι θα φαίνεται το δέρμα σας πιο υγιές. Επιπλέον, ο καλός ύπνος συνδέεται και με τη μείωση του άγχους, τη διατήρηση του βάρους και τη μείωση του κινδύνου καρδιακών επεισοδίων και της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss