Κομισιόν: Αποδέχεται το πλαφόν στο φυσικό αέριο – «Παίζει» η τιμή

Στη λύση του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου καταλήγει η Κομισιόν, από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου 2023 εισηγείται η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο του Reuters όσο και του Bloomberg.
Το μεγάλο ερωτηματικό έγκειται στο ποια τελικά τιμή θα οριστεί για το πλαφόν, με το Bloomberg να υποστηρίζει ότι θα είναι στα 275 ευρώ, ενώ το Reuters από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το τελικό ποσό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και θα τεθεί σε διαβούλευση, ενώ Ευρωπαίος διπλωμάτης, μιλώντας ανώνυμα στο πρακτορείο, εκτίμησε ότι το πλαφόν θα πρέπει να κυμανθεί μεταξύ 150 και 180 ευρώπροκειμένου να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή αρκετές φορές εντός του χρόνου λειτουργίας του συγκεκριμένου κανόνα. «Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ένα πλαφόν μόνο στα χαρτιά, το οποίο δεν θα χρησιμοποιούμαι ποτέ», σημείωσε. Η σημερινή τιμή για τον προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το φυσικό αέριο διαμορφώνεται στα 117 ευρώ.

Η πρόταση της Επιτροπής, την οποία θα πρέπει να εγκρίνουν τα κράτη – μέλη, αναφέρει ότι ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς είχε ως στόχο να αποτρέψει οποιαδήποτε επανάληψη των αιχμών των τιμών που παρατηρήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι μηνιαίες τιμές TTF προσέγγισαν τα 314 ευρώ/MWh στις 26 Αυγούστου και παρέμειναν πάνω από τα 225 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss