Κομισιόν: «Όχι» σε πλαφόν στην τιμή του ρώσικου φυσικού αερίου – Θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη

Η Κομισιόν φαίνεται ότι δεν θα λάβει τελικά το μέτρο του πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, μια λύση που είχαν προτείνει αρκετές χώρες.

Αντί αυτού, η Ε.Ε. αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή επιπλέον φόρων στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.
Αυτό προκύπτει από το προσχέδιο κανονισμού για το «εργαλείο έκτακτης ανάγκης για την ηλεκτρική ενέργεια» που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν φαίνεται ότι καταλήγει στην επιβολή ανώτατου ορίου στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναμένεται να δημοσιεύσει το σχέδιο της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος όταν θα κάνει την ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης την Τετάρτη (14/9).Τα κράτη μέλη της ΕΕ που εισάγουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Αυστρίας, έχουν ταχθεί κατά του ανώτατου ορίου στο ρωσικό φυσικό αέριο. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη απειλήσει να σταματήσει τις εξαγωγές ενέργειας προς την Ευρώπη εάν συμφωνηθεί ένα τέτοιο σχέδιο.
Από την άλλη, 12 χώρες, όπως η Γαλλία και η Πολωνία, προκρίνουν τη λύση του πλαφόν.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss