Κόντρα Καλλιάνου – Αρναούτογλου: «Απεχθάνομαι την υπερβολή και την παραπληροφόρηση»

Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά για σπάνιο βαρομετρικό χαμηλό, ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζει πως θα είναι απλώς ένα βροχερό και συννεφιασμένο Σαββατοκύριακο. 

«Καταιγίδα» στις σχέσεις ενός μετεωρολόγου και ενος προγνώστη καιρού έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την αλλαγή του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο λόγος για τον προγνώστη καιρού κ. Σάκη Αρναούτογλου και τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με το βαρομετρικό που πλησιάζει τη χώρα μας και θα την επηρρεάσει τα επόμενα 24ωρα.

Ο κ. Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για ένα σπάνιο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο δεν συναντάται συχνά και το οποίο θα χτυπήσει συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Από την άλλη, ο Γιάννης Καλλιάνος δίνει την δική του εκδοχή μιλώντας για υπερβολές.
Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει:

«Επειδή απεχθάνομαι την υπερβολή και την παραπληροφόρηση για λόγους δημοσιότητας και προς την απόλυτη αποκατάσταση της καιρικής αλήθειας, έχω να σας αναφέρω τα εξής:

– ΟΧΙ δεν έρχεται ο χειμώνας αυτό το Σαββατοκύριακο.
– ΟΧΙ δεν θα χιονίσει στη Φλώρινα, στη Βυτίνα, στην Πάρνηθα, στο Καρπενήσι, στη Μακρινίτσα, στην Αράχωβα ή στα Ανώγεια.
– ΟΧΙ δεν θα υπάρξει κάποια ακραία μεταβολή του καιρού.
– ΟΧΙ δεν θα χρειαστείτε να κατεβάσετε τα χοντρά σας μπουφάν όσοι μένετε στα ημιπεδινά, στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

– ΟΧΙ δεν θα συμβεί κάτι ασυνήθιστο για τη χώρα.
– ΟΧΙ δεν θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές ακραίες σε ένταση βροχές
– ΟΧΙ δεν θα βγω ζωντανά μέσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για να ενημερώσω για κάποιο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.
Απλά :
Έρχεται ένα συννεφιασμένο και βροχερό Σαββατοκύριακο (κυρίως για τα βόρεια, κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας), με όχι ακραίες σε ένταση βροχές για τις περισσότερες περιοχές. Ίσως δυνατές καταιγίδες να εκδηλωθούν κυρίως στις Σποράδες, στο Πήλιο, στην Εύβοια και αργά το βράδυ του Σαββάτου τοπικά στα Επτάνησα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μόνο το Σάββατο κατά περίπου 4°C σε σχέση με σήμερα Παρασκευή. Την Κυριακή πάλι θα ανέβει. Τραγικό; Όχι! Να ντυθούμε χιονάνθρωποι; Όχι! Απίστευτο μέσα στο Νοέμβρη να υποχωρήσει ο υδράργυρος από τους 21-22°C στους 17-18°C, ε; Όχι!
Σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις…
Ναι, θα συμβεί κάτι φοβ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss