Κόντρα Θεοδωρικάκου – Σκουρλέτη στη Βουλή: «Εμείς θέλουμε ασφάλεια στα πανεπιστήμια, αυτοί μπάχαλο»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως η ΕΛΑΣ είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει με καταρτισμένους επιστήμονες και αστυνομικούς σε κάθε πρόκληση.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή καθώς Τάκης Θεοδωρικάκος και Πάνος Σκουρλέτης, «διαξίφισαν» με φόντο την πανεπιστημιακή Αστυνομία αλλά και το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.
Ο υπουργός, επισήμανε πως η ΕΛΑΣ με επιστήμονες και καταρτισμένους αστυνομικούς προσπαθούν και συμβάλλουν καθημερινά στην αντιμετώπιση αυτής της σύγχρονης παγκόσμιας μάστιγας, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να κοιτά προς την άλλη κατεύθυνση, κανείς δεν δικαιούται να πει ότι το θέμα δεν τον αφορά. Τα θύματα πρέπει να μιλούν, όλοι να τα ακούμε και σαν οργανωμένη κοινωνία να τους τείνουμε το χέρι».

Ανέφερε πως η ΕΛΑΣ το 2019 χειρίστηκε 5.221 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το 2020 καταγράφηκαν 5.413 περιστατικά. Το 2021 είχαμε 8.776 περιστατικά και το 2022, μέχρι και τον Ιούλιο οι υποθέσει ήταν 6.204.Ειδικότερα για τα περιστατικά γυναικοκτονιών: το 2020 είχαμε τέσσερις δολοφονίες, το 2021 δεκαπέντε -και το 2022 – μέχρι 15 Αυγούστου είχαν σημειωθεί οκτώ δολοφονίες.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε πως η ΕΛΑΣ στον τομέα της αυτό κινείται σε τρείς άξονες: στην πρόληψη, στην προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και τη διερεύνηση κάθε αξιόποινης πράξης.

Σημείωσε ότι από τον Οκτώβριο του 2021, λειτουργούν 6 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας. Στην Ομόνοια, τον Πειραιά, το Περιστέρι, την Αγία Παρασκευή, τον ‘Αλιμο και τη Θεσσαλονίκη. Με συνολική δύναμη 81 στελεχών. Και από την ίδρυσή τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss