Κορονοίός – Καπραβέλος: Η πανδημία δεν έχει σταματήσει, υπάρχει υπερβολική χαλάρωση

«Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και εμείς περιμένουμε το 7ο κύμα με συνθήκες που ευνοούν τον κορονοϊό», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Νοσοκομείο Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι «ο ιός έχει εξασθενήσει».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι νέες παραλλαγές που έχουν κυριαρχήσει και στην Ελλάδα, δεν προκαλούν μεγάλη νοσηρότητα, όπως όπως υπογράμμισε είναι υπερμεταδοτικές. «Το κέντρο βάρους των συνεπειών έχει μετατοπιστεί στις πιο μεγάλες ηλικίες», σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (2/9) στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για το καλοκαίρι είπε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και παραδέχτηκε ότι ήταν μη αναμενόμενο. Γεγονός που συνετέλεσε στο να μολυνθούν ηλικιωμένοι, οι οποίοι ήταν τελείως ή μερικώς εμβολιασμένοι. Και όπως τόνισε, «ο Ιούλιος και ο Αύγουστος άφησαν πίσω τους 2.000 νεκρούς από τον κορονοϊό».
Αναμένουμε το 7ο κύμα της πανδημίας

«Υπάρχει υπερβολική χαλάρωση. Δεν έχει σταματήσει η πανδημία. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και εμείς περιμένουμε το 7ο κύμα με συνθήκες που ευνοούν τον κορονοϊό», προειδοποίησε λέγοντας παράλληλα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

«Οι συστάσεις από την Πολιτεία είναι συγκεκριμένες» είπε προσθέτοντας ότι κάθε φορά το κάθε κύμα είναι χειρότερο από το προηγούμενο. «Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι από την αρχή της πανδημίας. Δεν είδα την αποκλιμάκωση σε κύματα», ανέφερε εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι «χωρίς πρωτόκολλα το 7ο κύμα δύσκολα θα ξεπεραστεί»
Όσον αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια και το πότε αυτά θα είναι διαθέσιμα σχολίασε ότι όλα τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αλλά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με τη πάροδο του χρόνου. «Η επικαιροποίηση των εμβολίων είναι ένα από τα βασικά μας όπλα», πρόσθεσε ο ειδικός διευκρινίζοντας ότι τα εμβόλια βοηθούν να μειώσουμε τις συνέπειες, ιδίως στις μεγάλες ηλικίες που διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss