Κορονοϊός: Τα σχολεία και τα μέτρα διχάζουν τους ειδικούς – Τι λέει η Λινού στο Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Η καθηγήτρια Αθηνά Λινού μίλησε στο Newsbomb.gr για τα προτεινόμενα μέτρα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί σχετικά με την εξίσωση σχολεία και κορονοϊός

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές αναμένουν την κομβική κίνηση από το υπουργείο Παιδείας και Υγείας σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, αναλόγως με την πορεία του κορονοϊού.
Λινού στο Newsbomb.gr: «Self-test πριν την έναρξη των σχολίων και χρήση μάσκας στο μέτρο του δυνατού»

Η ιατρός και τέως καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν πριν το άνοιγμα των σχολείων και κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και για την πιθανή «έκρηξη» κρουσμάτων από Σεπτέμβριο.
«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι στις περιοχές με μάσκα δεν υπήρχαν περισσότερα κρούσματα. Τα παιδιά έχουν κοντινή επαφή και καλό θα ήταν να εφαρμοστεί η χρήση μασκών. Την πρώτη εβδομάδα θα ήταν καλό να γίνει και ένα selft test για να υπάρχει έλεγχος», επισημαίνει η κ. Λινού.

Η γενική οδηγία που προτείνει είναι η παρακολούθηση των παιδιών αλλά και να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις. Μάλιστα όπως η ίδια σημείωσε χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αύξηση κρουσμάτων λόγω των μετακινήσεων ιδιαίτερ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss