Κορονοϊός: Το στρες αυξάνει τον κίνδυνο για long covid

Η κατάθλιψη, το άγχος, η ανησυχία και η μοναξιά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο μακρόχρονης λοίμωξης με κορονοϊό, δείχνει νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Η ύπαρξη πριν την Covid-19 ψυχολογικού στρες, που περιλαμβάνει την κατάθλιψη, το άγχος, τη διάχυτη ανησυχία και τη μοναξιά, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο μακρόχρονης λοίμωξης στη συνέχεια, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Ο αυξημένος κίνδυνος μακράς Covid-19, λόγω του στρες είναι ανεξάρτητος από άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα, το άσθμα και άλλες παθήσεις ή συμπεριφορές. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τη δρ Σιγουέν Γουάνγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής «JAMA Psychiatry». Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία για περισσότερους από 54.000 ανθρώπους και στη διάρκειά της περίπου 3.000 έπαθαν Covid-19.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν ψυχολογικό στρες πριν τη λοίμωξη, είχαν στη συνέχεια 32% έως 46% αυξημένο κίνδυνο για μακρά Covid-19.
«Εκπλαγήκαμε από το πόσο έντονα το ψυχολογικό στρες πριν μία λοίμωξη Covid-19 σχετίζεται στη συνέχεια με αυξημένο κίνδυνο μακρόχρονης Covid-19, πιο πολύ ακόμη και από σωματικούς παράγοντες όπως η παχυσαρκία, το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss