Κουτσούμπας: Αναντίστοιχη η ψήφος του ΚΚΕ για τα 600 ευρώ σε ένστολους

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό», ενώ αναφέρθηκε και στο QatarGate.

Αυτοκριτική για το «ναι» του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023.
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «αναντίστοιχη» την ψήφο του ΚΚΕ και είπε: «Και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για ένστολο προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη και μάλιστα τη στιγμή που έγινε, με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ την οποία ανέφερα και σήμερα διατυπώθηκε και από τον βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της τροπολογίας.»

Για τον προϋπολογισμό είπε ότι είναι «βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός, όπως τέτοιοι ήταν και όλοι οι προηγούμενοι, ανεξάρτητα ποιος τους εισηγήθηκε».
«Ακούμε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερθεματίζουν, ότι αυτός ο προϋπολογισμός, είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι σαν ‘εξόδιος ακολουθία’. Το ζητούμενο βέβαια είναι, να είναι ένας από τους τελευταίους αντιλαϊκούς ταξικούς προϋπολογισμούς, κι αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί καμία αστική πολιτική δύναμη. Ούτε εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να το κάνει πράξη με την πάλη του, μόνο αν το αποφασίσει, ο ίδιος ο λαός. Εμείς γι’ αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις», προσέθεσε.

Στη συνέχεια, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε πως ο ένας θα βγάζει τα άπλυτα του άλλου και στο τέλος θα επικρατήσει η ίδια δικομματική ομερτά, για να αφήσει απ’ έξω το κράτος – χαφιέ.

Σχετικά με το QatarGate, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε για την Εύα Καϊλή ότι «πιάστηκε με την γίδα του Κατάρ στην πλάτη», τονίζοντας ότι «το σκάνδαλο αυτό, για το οποίο βέβαια όλοι ψάχνετε ένα σύννεφο για να πέσετε, δεν ήταν κάποια μεμονωμένη και σπάνια εξαίρεση. Από σκάνδαλα και μεγάλα μάλιστα στο ευρωκοινοβούλιο, άλλο τίποτα. Κι αυτό γιατί η ίδια η πολιτική της ΕΕ, λειτουργεί ως φυτώριο σκανδάλων».
Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε πως το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» είναι εξαιρετικά επίκαιρο. «Εξυπακούεται, ότι για όλους αυτούς τους λόγους, και άλλους που ανέπτυξαν αυτές τις μέρες όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ λέμε ΟΧΙ στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό σας», τόνισε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss