Κτηματολόγια: Ποιες περιοχές θα εξυπηρετούνται μόνο ηλεκτρονικά

Κτηματολόγια: Ποιες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά θα εξυπηρετούλνται οι πολίτες από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στα Κτηματολόγια Αμαλιάδας, Πύργου, Βόλου (για Βόρειο Πήλιο), Βέροιας, Νάουσας, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Τεμπών
Πιο αναλυτικά:

Α. Στις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Κτηματολογίου μπορείτε να υποβάλετε:
δηλώσεις Δ2 (νέες δηλώσεις για Υποθηκοφυλακείο) και αιτήσεις χορήγησης Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία για την Υποβολή νέων Δηλώσεων για Υποθηκοφυλακείο (δηλώσεις με τίτλους που δεν είχαν μεταγραφεί μέχρι την έναρξη της Ανάρτησης), είναι η ακόλουθη:

α) Υποβάλετε ηλεκτρονικά τη δήλωση μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών του Κτηματολογίου
β) Πληρώνετε ηλεκτρονικά το τέλος που φαίνεται στην εφαρμογήγ) Εκτυπώνετε το έντυπο «επιτυχής υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης»δ) Εκτυπώνετε τη δήλωση από την προεπισκόπησηε) Μεταβαίνετε στο Υποθηκοφυλακείο με εκτυπωμένα:
– την προεπισκόπηση της υποβληθείσας δήλωσης- το έντυπο «επιτυχής υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης»- την προς μεταγραφή πράξη- το αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος, εφόσον αυτό έχει επισυναφθεί στο συμβόλαιο, για να προχωρήσει η μεταγραφή.
Β. Για ειδικές περιπτώσεις, πληροφορίες, διευκρινίσεις και ερωτήματα μπορείτε να αποστείλετε email σε συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (Πίνακας περιοχών ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης), ανάλογα με το θέμα.

Ειδικότερα:
1. Υποβολή έντυπου Δ2’
Αφορά περιπτώσεις κατάργησης ήδη δηλωθέντος δικαιώματος π.χ. άρση υποθήκης, εξάλειψη προσημείωσης υποθήκης, άρση κατάσχεσης, άρση διαλυτικής αίρεσης, κατάργηση δουλείας, διαγραφή αγωγής με δικαστική απόφαση της εκουσίας διαδικασίας, διαγραφή αγωγής με τελεσίδικη απόφαση, λοιπά εγγραπτέα δικαιώματα του Δήμου λόγω εξόφλησης της αποζημίωσης προς αυτόν, πράξη εξόφλησης κ.λπ.
Ενέργειες:
α) Συμπληρώνετε το έντυπο της δήλωσης Δ2’.
β) Στέλνετε την δήλωση Δ2’ στο αντίστοιχο mail (Πίνακας περιοχών ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης) μαζί με τα συνημμένα στοιχεία (τίτλοι/δικαστικές αποφάσεις κ.λπ.) για έλεγχογ) Λαμβάνετε ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss