Κυπριακή ΑΟΖ: Ιταλικό πολεμικό πλοίο πλησίασε το γεωτρύπανο της ΕΝΙ

Το πολεμικό πλοίο Mimbelli βρίσκεται κοντά στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, ένα σημείο με πλούσιο φυσικό αέριο κοίτασμα 

Σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό, το πλοίο Mimbelli βρίσκεται πολύ κοντά στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σε πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter γράφει ότι: «Το πλοίο Mimbelli συμμετείχε στην επιχείρηση Ασφαλής Μεσόγειος για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, κοντά στο γεωτρύπανο Tungsten Explorer της ENI, το οποίο πρόσφατα ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Cronos-1, περίπου 90 μίλια από τις ακτές της Κύπρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα φυσικού αερίου που βρίσκεται στις εργασίες γεώτρησης στο Cronos – 1 μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Κύπρου σε καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής για περίπου 70 χρόνια (2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf)), ενώ για διπλάσια περίοδο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής το κοίτασμα Αφροδίτη.
Το ιταλικό πλοίο σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση του ιταλικού πολεμικού ναυτικού είχε σταθμεύσει το προηγούμενο διάστημα και στην Κωνσταντινούπολη, από όπου αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss