Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: H «Eva» φέρνει πολύ νερό από την Ιταλία

Η κακοκαιρία «Eva» θα φέρει έντονα φαινόμενα και πολύ νερό – Τι είπε ο Κώστας Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr

H κακοκαιρία «Eva», η οποία δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη Βόρεια Ιταλία, και κινούμενη νοτιοανατολικά θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, θα επηρεάσει την χώρα μας από την Κυριακή.
Ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μίλησε στο Newsbomb.gr για το πως θα κινηθεί η κακοκαιρία «Eva» λέγοντας πως «o καιρός θα αλλάξει λόγω χαμηλού βαρομετρικού το οποίο σχηματίζεται στον κόλπο της Γένοβας, δυτικά της Ιταλίας και θα κινηθεί προς την χώρα μας από την Παρασκευή το βράδυ. Το Σάββατο από το μεσημέρι και μετά φαίνεται πως θα επηρεάσει την Δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή θα έχει επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα».

Μάλιστα, εφιστά την προσοχή των πολιτών εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. «Θέλει αρκετή προσοχή γιατί θα έχουμε πολλές βροχές ακόμα και στην Αττική. Θα έχουμε ανέμους, κυρίως ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ, αρχικά στο Ιόνιο και από το βράδυ του Σαββάτου και στο Αιγαίο».
Ο κος Λαγουβάρδος τόνισε πως «θα πέσει η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη τιμή. Ωστόσο, αυτές οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές για την εποχή».

Και συμπλήρωσε ότι «τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα τα έχει η Δυτική Ελλάδα, αλλά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές, όπως η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ από Κυριακή θα έχουμε μεγάλα ύψη βροχής και στο Αιγαίο, Αττική, Εύβοια. Από τη Δευτέρα αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός».

Κακοκαιρία «EVA»: Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες
Συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας με την ονομασία «EVA» και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss