Λάρισα: Νόμιζε ότι η μητέρα του είχε «κυριευτεί» και την σκότωσε

Λάρισα: Το δικαστήριο τελικά ομόφωνα κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 32χρονο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μια ανθρωποκτονία που σόκαρε τη Λάρισα όταν συνέβη δύο χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου της καραντίνας.
Η μοιραία ημέρα

Το μεσημέρι της 27ης Μαρτίου του 2020, μια Λαρισαία δέχεται κλήση από τον αδερφό της. Ο τότε 30χρονος λέει στην αδερφή του να ειδοποιήσει τον πατέρα του να έρθει στο σπίτι που έμενε μαζί με τη μητέρα του γιατί η τελευταία δεν ήταν καλά. Στη συνέχεια θα αποδειχτεί ότι ο 30χρονος ξυλοκόπησε τη μητέρα του στο σπίτι τους σε χωριό του Κιλελέρ, προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η 55χρονη θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου μετά από λίγες ημέρες κατέληξε. Ο 30χρονος συνελήφθη την ίδια ημέρα της επίθεσης από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ, στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και μέχρι σήμερα κρατούνταν στο ψυχιατρικό ίδρυμα των φυλακών Κορυδαλλού με πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 12 ετών.
«Τι έκανες; Τι έκανες;»

Η υπόθεση της μητροκτονίας αναβίωσε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού. Όπως κατέθεσε ο πατέρας, μόλις τον ειδοποίησε η κόρη του, πήγε στο σπίτι που έμενε ο γιος μαζί με την μητέρα του. Μόλις ο πατέρας μπήκε στο σπίτι, αντίκρισε την πρώην γυναίκα του στο πάτωμα και γύρω της τοποθετημένα διάφορα αντικείμενα. Μερικές φωτογραφίες, ένα αναμμένο καντήλι και τρόφιμα.

«Τι έκανες; Τι έκανες;» ρώτησε ο πατέρας τον γιό του για να του απαντήσει ο τελευταίος «Για όλα αυτά έγιναν» εννοώντας τα λεφτά σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα.
Τόσο ο πατέρας όσο και η αδερφή του κατηγορούμενου κατέθεσαν πως ο 32χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, είχε εισαχθεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.
Η χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής μάλιστα υπήρξε μια από τις αφορμές για να επιτεθεί ο 32χρονος στην μητέρα του.
«Ήθελα να τη συνεφέρω από αυτό που την είχε κυριεύσει»

«Αρχικά θα ήθελα να πω ένα συγνώμη στην οικογένεια μου, κυρίως στην αδερφή μου για όλο αυτό που προξένησα». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απολογία του ο κατηγορούμενος και στη συνέχεια περιέγραψε τα δύσκολα χρόνια που πέρασε. «Οι γονείς μου μάλωναν συνέχεια και κάποιες …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss