Λαβρόφ: Δεν έχουμε απορρίψει το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν-Μπάιντεν στη Σύνοδο G20

 «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε πρόταση για διαπραγμάτευση σχετικά με την Ουκρανία» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν θα απορρίψει μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μια προσεχή συνάντηση της G20 και θα εξετάσει τη σχετική πρόταση εάν τη λάβει.
Μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να ακούσει οποιεσδήποτε προτάσεις σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά ότι δεν μπορεί να πει εκ των προτέρων σε τι θα οδηγήσει αυτή η διαδικασία.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται εδώ και καιρό στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Μου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί συμμετέχουν de facto σε αυτόν τον πόλεμο εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε. «Αυτός ο πόλεμος ελέγχεται από τους Αγγλοσάξονες».
Ο Λαβρόφ είπε ότι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, είπαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ανοιχτές σε συνομιλίες, αλλά ότι η Ρωσία είχε αρνηθεί. «Αυτό είναι ψέμα», είπε ο Λαβρόφ. «Δεν έχουμε λάβει σοβαρές προτάσεις για να έρθουμε σε επαφή».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την άρνηση του Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, όσο παραμένει πρόεδρος ο Πούτιν.«Δεν αποκλείω ο Ζελένσκι, έτσι όπως απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσει με τη Ρωσία, έτσι να επιτρέψει τελικά… Αυτό εξαρτάται από τις διαθέσεις του και τις οδηγίες της Δύσης».«Χωρίς την εξάλειψη του ναζισμού, θα είναι δύσκολο για την Ουκρανία να συνυπάρξει στην ευρωπαϊκή ήπειρο» πρόσθεσε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss