Λέκκας στο Newsbomb.gr: Αποτέλεσμα μετασεισμών η δόνηση κλίμακας 3,9 Ρίχτερ της Θήβας

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Θήβα και την Βυτίνα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb.gr σχετικά με τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θήβα και την Βυτίνα.
Για την σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Θήβα στις 7:12 το πρωί της Τρίτης o Ευθύμιος Λέκκας είπε: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν μας ανησυχεί έχουμε αρκετούς σεισμούς τους τελευταίους μήνες στη Θήβα».

Και πρόσθεσε: «Ο σεισμός των 3,9 Ρίχτερ στη Θήβα που έγινε αισθητός στην Αττική οφείλεται στους μετασεισμούς που σημειώνονται τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην περιοχή».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και το εστιακό του βάθος είναι 11,5 χιλιόμετρα.

Ωστόσο ο ίδιος είπε ότι οι δύο σεισμοί της Θήβας (3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) και της Βυτίνας (σ.σ. 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Σεισμός στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική
Υπενθυμίζεται ότι ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (6/9) στις 07:12 , σε περιοχή της Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα.
Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στο 1,1 χλμ.
Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 5 χλμ. ανατολικά της Θήβας.

3,8 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό
H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 7 χλμ., και επίκεντρο τα 7 χλμ. δυτικά – βορειοδυτικά της Ασωπίας Βοιωτίας.

Σεισμός στην κεντρική Πελοπόννησο – Κοντά στη Βυτίνα το επίκεντρο
Νωρίτερα τα ξημερώματα της Τρίτης (6/9), στις 05:44, σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Πελοπόννησο.
Το εστιακό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss